Faalangst bij rijlessen en voor het rijexamen

Autorijschool Martin Apoll

Speciale rijlessen bij faalangst bij Autorijschool Martin Apoll

Het rijexamen is al een heel spannend moment. Maar als je faalangst hebt, wordt het nog eens heel veel spannender. En faalangst kan je rijlessen ook een stuk lastiger maken. Daarom zijn we bij Autorijschool Martin Apoll speciaal getraind in faalangst. Zodat we jou extra kunnen begeleiden tijdens de rijlessen en je maximaal voorbereiden op het rijexamen. Want met de juiste begeleiding kun je ook met faalangst slagen voor je rijexamen!

Wat is faalangst?

Iedereen is wel eens zenuwachtig, maar faalangst is echt vele malen erger. Bij faalangst ben je zo bang dat iets wat je gaat doen zal mislukken, dat het je kan verlammen. En dat is dan ook precies het verschil met ‘gewoon zenuwachtig’ zijn. Dat helpt juist omdat je daardoor meer alert bent en dan beter kunt presteren. Met faalangst lukt dat niet, je blokkeert waardoor je niet in staat bent om iets te doen.

Zo herken je faalangst

Iedereen is anders en iedereen kan ook andere klachten of symptomen hebben bij faalangst, maar in het algemeen kun je last hebben van een of meer van het volgende:

  • Hevig zweten
  • Trillen of bibberen
  • Misselijk, maagkrampen en/of buikpijn
  • Koude of warmen handen
  • Droge lippen
  • Niet meer goed kunnen nadenken

“Fouten maken tijdens de rijlessen? Dat is juist goed!”

Autorijschool Martin Apoll

Rijlessen die bij jou passen, met rust en ruimte voor fouten

Heb je faalangst, dan kun je sowieso een faalangst-rijexamen aanvragen. Maar als je al tijdens de rijlessen last hebt van jouw faalangst, is het goed om ook al daarvoor speciale rijlessen te volgen. Tijdens die lessen zorgen we voor meer rust in de les zelf en besteden extra aandacht aan dat wat jou zoveel stress oplevert. En we leren je dat fouten maken tijdens de lessen erbij hoort. Dat is zelfs heel belangrijk, want zonder fouten leer je niets! Ook letten wij op dat we jou les geven op de manier die voor jou het beste werkt. Zo krijg je tijdens de rijlessen al veel meer zelfvertrouwen en heb je alle ruimte om de vaardigheden die je onder de knie moet krijgen, ook goed aanleert. Zodat je straks helemaal klaar bent om het rijexamen aan te vragen.

Bevoegde faalangstinstructeurs voor de rijlessen

Bij Autorijschool Martin Apoll zijn alle instructeurs bevoegd faalangstinstructeur. Dat betekent dat we allemaal een speciale opleiding hebben gevolgd om mensen met faalangst te begeleiden tijdens de rijlessen. Je kunt bij ons dus gewoon rijles volgen bij jouw favoriete rij-instructeur, ook als je faalangst hebt!

Zo gaan rijlessen bij faalangst

Tijdens een faalangst-rijles zul je merken dat de instructeur rustig en geduldig is en ook extra duidelijk zal zijn. Alles wat dus nodig is om jou op je gemak te stellen en te zorgen dat de rijles voor jou maximaal effectief is. De rijlessen zelf zijn qua inhoud natuurlijk gelijk aan de gewone rijlessen; ook hier leer je autorijden met onder andere het rijden op de snelweg, de bijzondere verrichtingen en hoe je je spiegels gebruikt om maar wat te noemen. Alleen doen we het op een manier die heel geschikt is bij faalangst, zodat ook jij na een aantal lessen op kunt gaan voor het rijexamen.

“Meer rust bij het faalangst-rijexamen.”

Het rijexamen bij faalangst

Voor het halen van je rijbewijs kun je een faalangst-rijexamen aanvragen. Met zo’n examen krijg je meer tijd, je kunt tijdens de rit een time-out aanvragen en de examinator is erop getraind om mensen met faalangst tijdens het examen te begeleiden. Natuurlijk moet je tijdens een faalangstexamen wel hetzelfde kunnen doen als met een gewoon rijexamen maar eerdere kandidaten vertellen dat ze tijdens een faalangstexamen meer rust ervaren. En dat is natuurlijk heel prettig! Wil je zo’n faalangstexamen aanvragen, dan kan dat via onze rijschool. Dit kan overigens pas nadat je je theorie-examen hebt gehaald. Een faalangst-rijexamen duurt 1 uur en 20 minuten waarvan 35 minuten gebruikt wordt voor het rijden zelf. De overige tijd kun je benutten voor een time-out en om extra rust te nemen. Dit rijexamen is overigens wel wat duurder is én het kan langer duren voordat je mag afrijden.

Rijlespakketten en proefles, natuurlijk ook bij faalangst

Bij onze rijschool heb je de mogelijkheid om een rijlespakket af te nemen. Dan weet je vooraf wat de kosten zijn én hoe lang je bezig bent met de rijlessen. Er zijn drie verschillende pakketten en als je na afloop lessen overhoudt, dan krijg je de ongebruikte lesuren terugbetaald. Wil je eens ervaren hoe een rijles bij onze rijschool gaat? Boek dan een proefles. Dat verplicht je tot niets. En neem je daarna een pakket A, B of C af? Dan is de proefles zelfs gratis. Vermeld bij het boeken van de proefles wel meteen dat je faalangst hebt, dan houden we daar rekening mee én ervaar jij direct hoe een rijles gericht op faalangst gaat.

Autorijschool Martin Apoll
Autorijschool Martin Apoll

Schildwacht 36
4208 AL  Gorinchem
0183-769 020
06-521 734 10

badge 1250 plus geslaagden

Onze cursisten geven ons een:

9.7 /10 (185 beoordelingen)

Copyright ©2013-2024 Autorijschool Martin Apoll.
Alle rechten voorbehouden.

Realisatie: DKGS Agency